Tussen 2008 en 2012 heb ik met een kleine crew gewerkt aan de documentaire A2- Leven langs de snelweg. Op 13 oktober 2013 ging de documentaire in première op het Architectuur Film Festival Rotterdam in Cinema Lantaren Venster.

Synopsis
De A2 tussen Amsterdam en Maastricht en is met ruim 200 km de langste snelweg van Nederland. Om de doorstroom op deze aorta van de Nederlandse economie te garanderen, moet er doorlopend worden gebouwd en verbreed. Tegen de achtergrond van dit voortdurend veranderende snelweglandschap wordt met een serie kleine portretten van bewoners, recreanten en professionals een beeld geschetst van het leven langs de A2. 

De documentaire is een mix van vrijheid, schoonheid, leed en lawaai. We werkten met een kleine maar zeer toegewijde crew. De zorgvuldige kaders van cameraman Rick Roos, de geluidsopnames door Wijnand de Groot en de afgewogen montage van Jef Monté hebben A2 – Leven langs de snelweg tot een eigenzinnige documentaire gemaakt met een groot gevoel voor het kleine verhaal.

Scenario en regie: Han Savelkoel
productie en research: Floor Savelkoel, Han Savelkoel
Camera: Rick Roos
Geluid en geluidsnabewerking: Wijnand de Groot
Montage: Jef Monté
Kleurcorrectie: Han Savelkoel