zoeken

 

Nicole Schouten en Dave Romme verhuizen in het voorjaar van 2018 met hun vier jonge kinderen naar een gloednieuw appartementencomplex. Ze gaan zorg bieden aan negen jongvolwassenen met een beperking. Hun ideaalbeeld is een microsamenleving waarin aandacht en zorg voor elkaar, de kinderen en de jongeren vanzelfsprekend is en waar het leven niet wordt bepaald vanuit regels en protocollen.

In de documentaire Onbeperkt wonen volgen we Nicole en Dave vanaf de eerste logeerpartijen van de jongeren in hun tijdelijke woning. We zien hoe ze hun ideaal proberen te realiseren en hoe het leven van alle betrokkenen een gezamenlijke vorm zoekt. In de loop van het eerste jaar loopt alleen niet alles zoals van tevoren was gedacht en wordt de droom ruw verstoord.

Onbeperkt wonen werd op dinsdag 9 maart uitgezonden bij en is te bekijken via de website van Omroep Gelderland.

Deze documentaire is tot stand gekomen met steun van het SNS Fonds, het Rabobank Stimuleringsfonds en een bijdrage van Omroep Gelderland

 

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.